Deaconescu (PNL): Fiecare bucureştean a plătit anul trecut 390 de lei pentru finanţarea companiilor municipale

Consilierul general PNL Cătălin Deaconescu a declarat, joi, că anul trecut fiecare bucureştean a plătit, prin impozite şi taxe, 390 de lei pentru finanţarea companiilor municipale.

„Vizavi de oportunitatea înfiinţării acestor firme, remarcaţi că unele dintre ele sunt înfiinţate să presteze nişte servicii care există pe piaţă şi pe care piaţa nu are nicio problemă de a le furniza. De exemplu: compania de pază, compania de consultanţă, cea de întreţinere a arborilor şi a spaţiilor verzi. De IT nu mai vorbesc. (…) Fiecare bucureştean a plătit anul trecut prin impozitele şi taxele lui 390 de lei pentru finanţarea acestor companii. (…) Peste 20% din buget, anul trecut, s-a scurs în zona aceasta şi cred că măcar două din proiectele importante de infrastructură, atât de necesare şi atât de aşteptate, Prelungirea Ghencea şi Penetraţia de la Ciurel, puteau fi realizate uşor cu banii aceştia”, a afirmat Deaconescu, în cadrul unei dezbateri organizate de PNL privind companiile municipalităţii.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a susţinut că aceste companii sunt o modalitate de a construi „un fel de Primărie paralelă” care să scape „de sita legilor achiziţiilor publice” şi demersurile necesare în vederea asigurării transparenţei.

„E o modalitate prin care se vor angaja un număr important de oameni, pe salarii mai bune decât salariile din Primărie, care în cea mai mare parte a lor probabil că vor fi o armată pentru următoarele campanii electorale, pentru partidul de guvernământ. Sigur că sunt o modalitate de a satisface clientela politică şi economică a PSD în Bucureşti. PNL a luat o decizie foarte clară de a se opune prin toate mijloacele legale, politice înfiinţării acestor companii. (…) O iniţiativă a colegilor mei consilieri a fost aceea de a sesiza Consiliul Concurenţei, pentru că, până la urmă, dacă vor primi bani direct, prin încredinţare directă, fără proceduri competiţionale, poate fi vorba chiar de suspicionarea unui ajutor de stat”, a spus el.

Continuarea articolului la adresa https://www.agerpres.ro/politica/2018/01/18/deaconescu-pnl-fiecare-bucurestean-a-platit-anul-trecut-390-de-lei-pentru-finantarea-companiilor-municipale–39622

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *