Decanul Baroului Iaşi îl bagă în anchetă disciplinară pe Tudorel Toader

Conflictul dintre avocaţi şi ministrul Justiţiei,Tudorel Toader, el însuşi avocat suspendat, devine un veritabil război. Ca urmare, decanul Baroului Iași, din care face parte și Tudorel Toader, a declarat că va propune o anchetă disciplinară în privinţa acestuia.

„Avand în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iași, manifestări ce constituie, fara echivoc, afronturi la adresa avocaturii românești, in calitate de Decan al Baroului Iasi, voi evalua oportunitatea discutarii in Consiliul baroului a sesizarii Comisiei de disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apararii din oficiu, fapt impardonabil ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificam dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieșiri emoționale de moment sau reflectă o carență în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestatii in cadrul profesiei de avocat”, a scris avocatul Marius Sebastian Striblea, decanul Baroului Iași, pe pagina sa de Facebook.

Tudorel Toader a publicat, tot pe Facebook, propunerile de la UNBR privind modificarea protocolului ce vizează onorariile avocaților, ministrul subliniind că din 2017 există discuții pentru actualizarea acestuia, iar Ministerul Justiției încă așteaptă o justificare.

Tot acest război a pornit de la protestul de luni, de pe treptele Curții de Apel București, al unui grup de avocați, față de onorariile din oficiu care, spun ei, sunt cele stabilite din 2015 în cadrul unui protocol. Aceștia susțin că sumele de atunci sunt insuficiente unui nivel de trai decent în 2019 și, ca argument, au dat exemplul magistraților, care au salariile mărite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *