Decizia așteptată cu EMOȚIE de Liviu Dragnea! Se stabilește dacă i se schimbă completul făcut cadou de susținătorii săi din CSM!

Emoțiile pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, sunt departe de a se fi terminat! Deși CSM a decis că tragerea la sorți a Completurilor de 5 judecători de la instanța supremă este valabilă și pentru dosarele în care nu s-a analizat nicio probă, Completul de 5 judecatori nr 1 al ÎCCJ a anunțat deja suspendarea tuturor proceselor, sesizând Sectiile Unite al instantei supreme in legătură cu decizia CSM prin care s-a stabilit ca dosarele repartizate completurilor formate în decembrie sa ramană la acestea si sa nu fie judecate de noile completuri formate în luna ianuarie, ca urmare a tragerilor la sorți. Secțiile Unite ar fi trebuit să se pronunțe în urmă cu o săptămână.

Secțiile Unite au fost sesizate pentru punerea în discuție a schimbării jurisprudenței, în conditiile in care, pana in prezent, prevedea ca dosarele rămân la completuri desemnat anterior doar daca s-a inceput administrarea probelor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi rămas la Completul de 5 judecători la care a picat când s-au tras completurile de 5 judecători la sorți, pe 13 decembrie. Secția pentru Judecători ai CSM a stabilit ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate anul acesta de aceiaşi judecători, fără a fi organizată o tragere la sorţi în privinţa lor. Decizia Secţiei pentru judecători a CSM se menţine chiar dacă nu au fost administrate probe. Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcţionează în materie civilă şi penală.

Instanța Supremă a stabilit, pe 13 decembrie, componența completurilor de 5 judecători în materie penală și civilă pentru anul 2018, dosarul în care se judecă apelul lui Liviu Dragnea fiind repartizat la completul nr. 2 penal, format din Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

Fina Alinei Ghica, magistratul care a aruncat în aer activitatea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte, judecătoarea Alexandra Iuliana Rus, este una dintre cele 5 care îl vor judecat pe Liviu Dragnea. Alexandra Rus a venit la instanța supremă, anul trecut, de la Curtea de Apel Alba Iulia, iar zvonurile o dau ca o apropiată a Liei Savonea, noua șefă a CSM. Lia Savonea ar fi cea care a avut un cuvânt decisiv în aducerea Alexandrei Rus la Înalta Curte.

Alte două din cele 5 judecătoare au dat o decizie bombă într-un dosar care îl vizează pe unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Dragnea, Marian Fiscuci, primul patron al TelDrum.

Înalta Curte a decis excluderea a zeci de interceptari si filaje din dosarul in care sunt implicati primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fiscuci, si cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu, judecati pentru evaziune fiscala. Decizia magistratilor este definitiva.

Sentinta prin care s-au exclus interceptările a fost luata in faza de Camera Preliminara, pe 27 septembrie, inaintea inceperii procesului. Exceptia a fost ridicata de avocatul lui Adrian Simionescu. Decizia a fost data de un complet format din judecatorii Tatiana Rog si Luciana Mera. Soțul Tatianei Rog este ofițer SRI.

Practic, Înalta Curte a desființat circa 10 încheieri de sedințe date tot de ICCJ in 2014, prin care erau puse in executare mai multe masuri de supraveghere tehnica.

În prezent, Liviu Dragnea se află în concediu cu iubita urmând să revină după 20 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *