Decizia  de  eliberare din funcția de secretar  general adjunct a Guvernului a  lui Costel Barbu, publicată  în Monitorul Oficial

Premierul Florin Cîţu a semnat, marţi, decizia prin care Costel Barbu a fost eliberat din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

”La data de 21 ianuarie, domnul Costel Barbu se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat”, este decizia publicată, marţi seară, în Monitorul Oficial.

Costel Barbu a cerut eliberarea din funcţie în cursul zilei de marţi. El este  un apropiat al  fostului  primm ministru Ludovic  Orban și  candidat la alegerile parlamentare de anul trecut din partea PNL Teleorman.

Fost membru PDL, Costel Barbu a fost primar al comunei Suhaia din 2008 până în anul 2015, când a fost demis în urma unei decizii definitive de incompatibilitate.

În iunie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul edilului, care era la Primărie şeful soţiei sale, Polexia Georgiana Barbu, angajată referent la Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism, cei doi aflându-se, conform ANI, în raporturi ierarhice directe, nefiind respectate prevederile legale potrivit cărora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I”.

În 2015, ÎCCJ a constatat incompatibilitatea în cazul lui Barbu, acesta rămânând fără mandat prin ordin al prefectului, dar continuând să lucreze în primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *