Decizia de suspendare a cursurilor – nerespectată la nivelul municipiului București

Inspectoratele școlare județene din mai multe județe ale țării au decis să suspende cursurile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Nu mai puțin de 38 de unități de învățământ din județele Argeș (19), Brăila (4), Vrancea (4), Galați (3), Vaslui (3), Mehedinți (2), Alba (2) și Vâlcea (1) au fost închise în ziua de joi, 22.03.2018, iar în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență, vineri, 23 martie, cursurile sunt suspendate integral și în județele Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit) și în municipiul București.

De neînțeles în contextul dat a fost decizia luată de Daniel Florea, primarul sectorului 5 din București, care deși a participat la adoptarea hotărârii de suspendare a cursurilor, ulterior a transmis directorilor de unități școlare să-și desfășoare programul normal.

Cu privire la acest fapt, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a reacționat virulent, afirmând că: „Noi am înţeles aşa: fiecare sector deschide o grădiniţă, pentru că acolo era problema, cu copiii mici. Dar de la a deschide doar o grădiniţă până la a spune că deschizi toate şcolile… Este adevărat, şcolile sunt în administrarea primăriilor, dar personalul didactic respectă tot ce decid Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei. Deci nu se poate ca la nivel de primărie de sector să se ia o astfel de decizie. O decizie legală luată trebuie respectată de toată lumea”.

Mai mult, edilul a menționat că: „În baza avertizărilor meteo am luat această decizie de comun acord. Nu ne jucăm cu astfel de decizii şi nu luăm hotărâri locale. Mai departe, fiecare va răspunde pentru nesupunere”.

Decizia de suspendare a cursurilor, aplicată neuniform la nivelul municipiului București, a creat confuzie și nemulțumiri în rândurile părinților, în special al celor cu copii în învățământul primar.

 

Sursa foto: www.spynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *