Declarație penibilă: Ministrul Leş, recunoaşte că nu a făcut armata dar spune că e bun la tir

Gabriel Leș consideră că dacă a câștigat un concurs de tir, a devenit deja strateg militar și este foarte nimerit pentru postul de ministru al Apărării. O astfel de atitudine este penibilă. Bine că nu a declarat că este campion la tras cu praștia. Cert este că Leș a răspuns, pe Facebook, întrebării ce frământa pe multă lume: „E adevarat ca n-ati satisfacut stagiul militar? Cam ce lucru credeti ca va indreptateste sa fiti Ministrul Apararii (lasati la o parte bazaconia cu cursurile alea ale CNA)? Ati tinut vreodata in mina vreo arma?”.

Fără să pregete, Leş a răspuns: „Nu am efectuat stagiul militar dintr-un motiv foarte simplu: eram student. Iar până la terminarea studiilor România trecuse la armată de profesionisti. Cat despre abilităţile de a mânui o armă, cred că rezultatele obţinute la concursurile de tir pot sta mărturie”.

PSD-istul  Gabriel Leş (41 ani) a obținut primul mandat în Senat  la alegerile din decembrie. Este membru al comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului şi al comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. În octombrie 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, funcţie pe care a ocupat-o până în octombrie 2016. Anterior a fost director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. A avut ceva funcții și prin administrația publică locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *