Delir la PSD! Comisia de la Veneția, controlată de statul paralel

Ioan Mircea Pașcu, europarlamentar PSD și fost ministru al Apărării, lasă să se înțeleagă, într-o postare pe Facebook, că raportul Comisiei de la Veneția a fost influențat de „statul paralel” pentru a sabota PSD. Mai mult, Pașcu susține, într-un mesaj plin de greșeli, că raportul preliminar nu este unul „oficial”. Acestui delir i se alătură fostul europarlamentar Adrian Severin, recent liberat din penitenciar.

„V-ați întrebat de ce recentul Raportul “critic” al Comisiei este unul special numit “preliminar/intermediar”? Simplu, pentru ca autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite sa scrie asemenea lucruri in raportul oficial! De ce? Pentru ca, in raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police, nesusținute juridic, dintr-un raport “preliminar/intermediar” … Aceasta este o confirmare ca inițiativa acestui raport “preliminar/intermediar” este politica, provine din țara și este destinată exclusiv consumului politic intern! De aceea a și fost tratat, pe buna dreptate, ca atare de instituțiile serioase din România. A fost o mișcare la “iuțeală de mâna și nebăgare de seama”, menită sa ofere muniție apărătorilor statului paralel, “paralelilor”, cum le putem spune pe scurt. Cu același succes ca altele de același gen …”, scrie Mircea Pașcu pe Facebook. (n.r.: mesajul a fost reprodus așa cum este el postat!).

 

Adrian Severin, fost europarlamentar PSD, condamnat pentru coruptie, a postat un comentariu la mesașul lui Pașcu în care susține că reprezentanții Comisiei de la Veneția au fost corupți pentru a elabora un astfeld e raport critic.
„Total de acord, numai că atunci când o instituție prestigioasă precum Comisia de la Venetia, intră în asemenea jocuri mizerabile, fie asta și prin reprezentați de mana a doua, ceva nu este în regulă în relațiile internaționale. În mod normal MAE ar trebui să clarifice situatia la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția”, scrie Adrian Severin.

Ioan Mircea Pașcu a răspuns: „Să nu fi fost chiar ei …”.

Comisia de la Veneția a publicat, săptămâna trecută, un raport în care critică extrem de dur moficicările propuse de coaliția PSD-ALDE-UDMR la Legile justiției și cere puterii politice de la București să nu pună în aplicare aceste modificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *