Demisie la Cotroceni. Consilierul Simina Tănăsescu a părăsit funcția

COE visit to Serbia. Meeting with Ms Natasa Corbic, Director, National Council of Decentralization. Ms Elena Simina Tanascescu photo: Salinger Igor / Aermedia.com

 

 

 

 

Ca urmare a unui scandal larg dezbătut, legat de declarațiile judecătorului CCR  Petre Lăzăroiu, care susține că Simina Tănăsescu, în calitatea sa de consilier prezidențial, a făcut presiuni asupra lui și l-a sfătuit să se revoce de la CCR, aceasta a decis să-și dea demisia.

”În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, se arată în comunicatul emis presei de către Administrația Prezidențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.