Democrație de tip PSD! Șerban Nicolae: Absenţa la vot înseamnă prostie

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a apreciat sâmbătă, pe Facebook, că este o „prostie” boicotarea prin absenteism la vot a redefinirii familiei şi i-a îndemnat pe opozanţii referendumului, dacă aceştia consideră că tema este greşită, să vină la vot şi să demonstreze că sunt majoritari, transmite Mediafax.

„Am urmărit în ultimele zile opiniile celor care sunt împotriva referendumului din 6 şi 7 octombrie, ori împotriva revizuirii Constituţiei. Unii invoca teza costurilor şi arată că se puteau cheltui aceiaşi bani pentru altceva. Bineinţeles, altceva înseamnă mai important, mai urgent etc. Nu vreau să tulbur certitudinile celor care ştiu, întotdeauna, ce şi cum trebuia făcut. Doar că referendumul acesta nu este consultativ, nu e opţional. Nici Parlamentul şi nici Guvernul nu puteau decide să facă altceva cu aceşti bani, să amâne referendumul sau să refuze organizarea acestuia. E un referendum prin care poporul român legiferează direct (se întâmplă foarte rar) şi nicio autoritate nu poate să facă altfel”, a scris pe Facebook liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

Social-democratul precizează că este o „aberaţie” ideea potrivit căreia prin referendumul pentru familie s-ar interzice iubirea între persoanele de acelaşi sex.

„Alţii spun că referendumul restrânge noţiunea de familie sau reglementeaza iubirea. <Definiţia familiei> (inexistentă în tema referendumului) e, bineînţeles, una retrogradă, medievală. Se interzice iubirea între homosexuali. E fără şanse orice luptă cu asemenea aberaţii. Să te pretinzi alfabetizat (şi cu acces la internet!) şi să susţii asemenea flagrante minciuni e imposibil de înţeles în termeni de bună-credinţă şi onestă intenţie”, a menţionat Nicolae.

În cazul în care referendumul nu va reuși să obțină validare, mai puțin de 30% din alegătorii înscriși pe listele electorale permanete optând, PSD va avea o problemă de legitimitate. Tocmai pentru a obține validarea referendumului cu orice preș, Guvernul a prelungit durata acestuia la două zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *