Democrație a la Firea: Șoferii RATB nu au voie să vorbească despre problemele mijloacelor de transport în comun!

Angajaţii Regiei de Transport București, Regie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, nu mai au voie să vorbească public despre problemele tehnice care la mijloacele de transport în comun, transmite Digi24.

Practic, angajaţii spun că deşi constată că în multe momente autobuzele sau tramvaiele sunt adevărate bombe cu ceas, nu mai pot să se plângă în presă pentru că riscă să fie amendaţi sau concediați.

Directorii Regiei de Transport Bucureşti interzic angajaţilor să mai vorbească despre autobuzele care se strică pe traseu ori provoacă accidente din cauza defecţiunilor tehnice. Scrie clar în contractul colectiv de muncă:

„Difuzarea sau colportarea în spaţiul public pe canalele mass media a oricăror informaţii legate de activitatea RATB, informații care pot genera o stare de nesiguranță în rândul călătorilor. Se sancționează cu reducerea salariului sau concediere”.

Mai mulţi angajaţi ai regiei de transport au fost penalizaţi deja pentru că le-au spus reporterilor cât de periculoasă poate să fie o călătorie cu autobuzul sau tramvaiul.

Valer Ciobănescu – peședinte de sindicat la RATB: „Anul trecut am luat avertisment, acum 10 la sută pe 3 luni din salariu, pentru că noi declarăm problemele grave cu care ne confruntăm. Am rămas fără frâne, să ne sară roțile pe stradă, au luat foc tramvaiele”.

 

Angajaţii RATB cred că interdicţia de a vorbi despre problemele Regiei şi amendarea lor are ca scop încercarea de a-i intimida. Oficialii RATB îi contrazic însă şi spun că totul ţine doar de organizarea internă a instituiţiei.

Oficialii RATB mai spun că nu există probleme care țin de siguranța călătorilor, ci doar păreri neavizate.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) este condusă, potrivit cv-ului prezentat de Hotnews, de Dumitru Catană, un general de brigadă, fost director al Autorității Navale Romane și fost ofiter în serviciul secret al Ministerului de Interne, șef al Corpului de Control al primarului Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *