Deprecieri dramatice: În ultima săptămână, Bursa de la Bucureşti a intrat într-o „zodie a scăderilor”

There’s no doubt that listening to your favourite music can instantly put you in a good mood. But scientists are now discovering that music can do more for you than just lift your spirits.

Deprecieri dramatice: În ultima săptămână, Bursa de la Bucureşti a intrat într-o „zodie a scăderilor

Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de fron­tie­ră, afişează în cazul unor emitenţi din indicele de referinţă BET deprecieri chiar şi de 8% în ultima săptămână pe fondul unui sentiment negativ care a cu­prins piaţa determinat de marcările de profituri ale unor vânzători mari.

Pe de altă parte şi decizia Raiffeisen de a închide operaţiunile de brokeraj, în condiţiile în care era al treilea cel mai mare intermediar pe bursa românească, poate fi catalogată drept un factor declanşator al scăderilor bursiere de ieri, consideră un analist consultat de ZF.
Ieri dimineaţă însă investitorilor nu le venea să creadă ochilor când Digi, cea mai mare listare privată a unei companii, se de­precia cu 8%, cea mai agresivă scădere a unei companii din BET anul acesta.

Ulte­rior cotaţia şi-a revenit şi a închis la minimul de 33 de lei, la fel ca marţi seară.

„Cel mai probabil există o îngrijorare în privinţa creşterii ratelor dobânzii pe piaţă, coro­borată cu faptul că Digi are un grad de îndatorare destul de ridicat, situat la aproxi­mativ 90% din active“, explică Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, scăderea acţiunilor Digi de miercuri.

 

SURSA: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *