Deputatul Emanuel Ungureanu trage un semnal de alarmă: Pericol de explozie la Maternitatea din Boroșani!

Deputatul USR Emanuel Ungureanu reclamă, vineri seară, pericol de explozie la Maternitatea din Botoşani, unde susţine că sunt acumulări de oxigen din cauza prizelor defecte în Secţia de Terapie Intensivă. Deputatul solicită, totodată, un control al Ministerului Sănătăţii la această unitate medicală.

Emanuel Ungureanu a publicat, vineri seară, pe pagina sa de Facebook, imagini din Maternitatea din Botoşani.

”Am primit acum câteva minute aceste imagini de pe Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Mavromati din Botoşani. Un angajat al secţiei m-a avertizat că Secţia de Terapie Intensivă, unde sunt îngrijiţi zeci de nou-născuţi, este în pericol de incendiu datorită acumulărilor excesive de oxigen cauzate de cele 21 de prize defecte!!! Se poate vedea în imagini şi creşterea concentraţiei de oxigen din secţia ATI nou-născuţi”, a scris, Ungureanu pe Facebook, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, din cele 50 de prize pentru oxigen, 21 sunt defecte, iar 17 sunt doar parţial funcţionale.

”Se poate vedea şi auzi pe imagini cum oxigenul se scurge pe lângă prizele defecte”, a mai scris deputatul pe Facebook.

Ungureanu mai arată că bebeluşii nu pot fi salvaţi, în cazul unui incendiu, deoarece pe tură este o singură asistentă.

”În caz de incendiu catastrofal, practic, bebeluşii nu pot fi salvaţi şi datorită faptului că pe tură este angajată o singură asistentă la 10 bebeluşi! Angajaţii secţiei au sesizat şi cerut încă din primăvara anului 2020 înlocuirea prizelor de oxigen defecte, fără rezultat!!! Public aceste imagini şi pentru că, din informaţiile mele, cel care ar trebui să supravegheze ca instalaţia de oxigen să fie funcţională şi prizele să fie schimbate, este chiar şeful serviciului tehnic, văr drept cu o doamnă politician foarte influentă în cercurile puterii”, a scris Ungureanu.

Deputatul USR a solicitat un control al Ministerului Sănătăţii la această maternitate din Botoşani.

”Rog public, în calitate de deputat şi membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, intervenţia Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi al primului ministru dar şi al IGSU. Este necesar un control urgent la Maternitatea Mavromati din Botoşani pentru a evita un alt incendiu care a distrus Maternitatea Giuleşti, tragedie în care au murit 3 nou-născuţi!”, a mai scris Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *