Deputatul „Mitralieră” A Dinamitat Conflictul De Interese

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, condamnat în decembrie 2016 la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, a dat din nou lovitura în Parlament ! Comisia juridică din Senat a dat un raport pozitiv, fără niciun fel de modificări, proiectului de lege inițiat de Rădulescu, prin care conflictul de interese sau starea de incompatibilitate constatate în urma unor fapte comise de demnitari sau funcționari publici se prescriu după trei ani de la data săvârșirii lor. Votul în comisie a fost de 7 „pentru” și 4 „împotrivă”.

„Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii lor,” se arată în unicul articol al proiectului.

În Camera Deputaţilor, unde nu a adunat suficiente voturi pentru o lege organică – doar 159 in loc de minimum 165. Proiectul lui Rădulescu ajunge tot astăzi în plenul Senatului, for decizional. Ulterior, dacă proiectul trece va fi trimis la promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *