Deși adoptată în Guvern, Ordonața privind alegerile anticipate este blocată pentru că Orban nu s-a decis ce face

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că nu există o decizie a premierului Ludovic Orban legată de ordonanţa privind alegerile anticipate şi că atunci când primul ministru va decide, aceasta va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial.

Dancă a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, care este situaţia ordonanţei privind alegerile anticipate, care nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

“În momentul de faţă nu există o decizia a primului ministru legată de acest act normativ, în momentul în care primul ministru va decide va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial”, a spus, citat de news.ro, Dancă.

Întrebat de ce nu apare în Monitorul Oficial această ordonanţă, acesta a spus: “Ordonanţele de urgenţă, actele normative adoptate de Guvern, există atâta timp cât ele sunt publicate în Monitorul Oficial. Nu sunt publicate în Monitorul Oficial, nu există. (…) Urgenţa rămâne şi poate fi reglementată prin ordonanţă de urgenţă sau prin altă procedură parlamentară de urgenţă”.

Dancă a mai fost întrebat şi dacă această ordonanţă de urgenţă are avizul Consiliului Economic şi Social, spunând că îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi trimisă la publicare.

1 thought on “Deși adoptată în Guvern, Ordonața privind alegerile anticipate este blocată pentru că Orban nu s-a decis ce face

  1. Majoritatea cetatenilor au fost si sunt inca, de partea opozitiei. Dar, prostiile facute de catre Liberali si sustinute de ceilalti din opozitie privind unele OUG votate pe sest, fara a li se cunoaste continutul si a fi impotriva intereselor romanilor, le indeparteaza treptat pana la alegeri majoritatea votantilor. In loc sa va ganditi ce este de facut pt. popor aveti un singur gand: privatizari , sistemul privat si marile companii straine. In acest context malefic pe care l-ati creat, nu va mai puneti ca prioritate alegerile anticipate, pt. ca veti pierde mai tragic decat va imaginati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *