Deși e judecător, trompeta penalilor nu știe legea! Gîrbovan vrea să combată traficul de persoane ca ministru al Justiției, dar atribuțiile aparțin Internelor

Dana Gârbovan, susținătoarea lui Dragnea și propunerea lui Dăncilă pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției, spune că unul dintre proiectele pe care vrea să le implementeze la Ministerul Justiţiei este combaterea traficului de persoane. Însă combaterea traficului de persoane este o atribuţie a Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Interne, acest minister are între atribuţii: „Organizează şi desfaşoară, prin structuri specializate, potrivit competenţei, activităţi pentru prevenirea şi combaterea terorismului, a criminalităţii organizate, a traficului şi consumului ilicit de droguri, a traficului de persoane, a migraţiei ilegale, a criminalităţii informatice, precum şi a altor fenomene infracţionale şi fapte antisociale”.

„Dupa ce ani de zile Romania a fost preponderent tara de tranzit pentru traficul de fiinte umane, acum este ea insasi sursa. Retelele de trafic isi diversifica si perfectioneaza mijloacele, iar autoritatile raman de prea multe ori inerte. Desi presa si Facebook-ul abunda de „experti” pe justitie, in afara de cateva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroica in prevenirea traficului si protejarea victimelor acestora, si de cateva articole sporadice, in presa nu gasiti mare lucru pe acest subiect. Daca nu era drama de la Caracal, faptul ca tinere sunt traficate de la varste socant de mici nu devenea mainstream”, scrie, citată de news.ro, Dana Gârbovan pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează că traficul de persoane umane e o problemă globală, însă sunt ţări care luptă eficient cu acest flagel.

„Astfel, Departamentul de Stat al SUA vorbeste in Raportul privind traficul de fiinte umane in mod constant despre cei 3P, deveniti 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane: prosecution, prevention, protection, partenership. Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrata pe aceste patru paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care as dori sa le implementez la ministerul justitiei si motivul principal pentru care am acceptat in principiu propunerea”, încheie Gârbovan.

Dana Gârbovan a precizat anterior că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi că a acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiţiei, cu condiţia de a-i fi asigurată independenţa deplină şi ca preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu.

Gîrbovan a fost propusă de Dragnea ca ministru după demisia lui Iordache, dar a refuzat pentru că nu vrut să renunțe la salriul și pensia d emagistrat. Ulterior, Gîrbovan a susținut toate propunerile PSD de distrugere a justiției, a contribuit activ la masacrarea Codului penal și a lansat atacuri repetate la adresa tuturor celor care se opuneau PSD, inclusiv ambsadori sau instituții internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *