Deși este premier, Dăncilă nu are niciun cuvânt de spus. Vineri, ședință de Guvern, fără buget pe ordinea de zi

Guvernul a publicat ordinea de zi a şedinţei de vineri,  iar proiectul nu buget pentru 2019 nu apare pe listă. Asta în ciuda faptului că premierul Dăncilă a anunțat miercuri că proiectul de buget va fi adoptat vineri, ceea ce pare a fi semn clar că ea nu are niciun cuvânt de spus.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului figurează mai multe acte normative, printre care proiectul pentru stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Acordului dintre România şi SUA privind intensificarea combaterii infracţiunilor grave dar şi un memorandum cu tema „Negocierea Memorandumului de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Islamice Iran privind cooperarea în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii organizate transnaţionale şi a terorismului”, informează Guvernul, într-un comunicat de presă, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, se va discuta despre demilitarizarea unităților aparatului central al MAI și a structurile subordonate acestuia, acordul cu SUA privind colaborarea combaterii infracțiunilor grave, acordul de împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru reabilitarea clădirilor culturale, dar și trecerea a diverse imobile în administrarea unor instituții.

Tot în ședința de Guvern de vineri se va decide și înființarea Coelgiului Dieteticinilor din România, precum și aprobarea stemelor unor comune.

Practic, se va discuta cam despre orice, în afară de ceea ce era cu adevărat presant: bugetul României pentru 2019. Deși, toată săptămâna, liderii Coaliției PSD-ALDE s-au întâlnit și au discutat despre buget, nu au ajuns la un consens, iar membrii Asociaţiei Municipiilor din România au rămas tot nemulțumiți de sumele alocate administraţiilor locale. De asemenea, Dragnea a anunţat că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *