Deși rata de infectare a trecut de 3 la mie, Anisie anunță că școlile și grădinițele din București rămân deschise

Școlile și grădinițele din București rămân în scenariul hibrid până la o decizie a Comitetului pentru Situație de Urgență București, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educației, Monica Anisie. „Dacă va decide să se treacă la scenariul online, vom trece la sistemul online. Luni, școlile și grădinițele vor fi în scenariul 2”, a spus Anisie, precizând că pentrru luni dimineață a convocat o ședință cu inspectorii școlari din Capitală.

Indicele de incidență a cazurilor de COVID-19 la 14 zile a trecut de 3 la mia de locuitori în București, ajungând duminică la 3,02.

„Mâine, activitățile în școli și grădinițe se vor desfășura în scenariul 2, hibrid. După ce se convoacă Comitetul pentru Situație de Urgență, dacă ei decid să se treacă la scenariul online, vom trece la sistemul online.

(…) Părinții să stea liniștiți, activitățile se vor desfășura ca și până acum, până la o decizie a Comitetului pentru Sitații de Urgență. În absența unei astfel de decizii, școlile vor funcționa în scenariul 2 (n-r. elevii fac cursuri fizice și cursuri online, prin rotație)”, a declarat Anisie, pentru HotNews.ro.

Ea a spus că a convocat inspectorii școlari din Bucurelti pentru o ședință luni dimineață la ora 8.00.

„I-am convocat pentru a face planul de măsuri pentru desfășuraraea activităților didactice în sistem online – dacă există tablete peste tot și pentru a vedea dacă și ce probleme sunt”, a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că au fost distribuite toate tabletele în școlile din București, la sfârșitul acestei săptămâni, după ce au zăcut câteva săptămâni în depozitele Inspectoratului Școlar București. Ea a precizat că este vorba despre 8.057 de tabletele cerute de unitățile de învățământ în luna aprilie, când a fost făcut un necesar pentru elevi, astfel încât să poată învăța de acasă.

Dacă într-o anumită zonă rata de infectare trece de 3 cazuri la mia de locuitori, atunci toate școlile pot trece în scenariul online.

Ce prevede ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației:

„La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *