Deși toată lumea așteaptă, PNL nu făcut nimic pentru revocarea lui Toader din Comisia de la Veneția, recunoaște Orban

Premierul Ludovic Orban precizează că nu a făcut „încă” demersuri pentru revocarea fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader din Comisia de la Veneţia. „Recunosc că ne-am gândit, dar până acum n-am făcut niciun demers. (…) Încă nu am făcut niciun demers oficial, se plânge degeaba deocamdată”, afirmă Orban.

Ludovic Orban a fost întrebat, luni, de jurnalişti, dacă a făcut demersuri pentru înlocuirea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneţia.

„Recunosc că ne-am gândit, dar până acum n-am făcut niciun demers. Ar putea să renunţe la epistolă, ar putea să se ducă să comunice cu colegii săi (…) Încă nu am făcut niciun demers oficial, se plânge degeaba deocamdată”, a replicat, citat de news.ro, Orban.

El a spus că trebuie analizate foarte bine regulile cutumele care stau la baza funcţionării Comisiei de la Veneţia.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader scrie Comisiei de la Veneţia că circulă informaţia potrivit căreia guvernul ar intenţiona să-l revoce din calitatatea de membru al comisiei şi demontează toate controversele care îl vizează, explicând că a refuzat să promoveze OUG privind amnistia şi graţierea, faptul că ministerul a susţinut neconstituţionalitatea legii recursului compensatoriu, modul în care au fost promovate modificările Codului penal şi Codului de procedură penală, modificarea legilor justiîiei. El precizează că îşi asumă tot ceea ce a făcut sau nu a făcut în domeniul justiţiei şi că nu îşi asumă nimic din ceea ce au făcut sau nu au făcut alţii, în acelaşi domeniu, exprimându-şi angajamentul faţă de valorile constituţionale promovate de către acest for.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *