Deși toată lumea îi explică că e o mare greșeală, Orban nu renunță la ideea impozitării IT-iștilor

Preşedintele PNL; Ludovic Orban, a declarat luni că îşi menţine punctul de vedere cu privire la eliminarea acilităţilor pentru IT-işti, precizând că este unul dintre principii este cel al nondiscriminării şi egalităţii efective în faţa legii, inclusiv egalitatea egalitatea de tratament fiscal.

”Eu am exprimat un punct de vedere pe care-l menţin. PNL a adoptat un document care se numeşte /Principiile bunei guvernări liberale/, un document pe care l-am făcut public în care am enunţat principiile care stau la baza guvernării. Între principii este principiul nondiscriminării şi egalităţii efective în faţa legii, care înseamnă inclusiv egalitatea de tratament fiscal. Ceea ce am spus că că nu sunt de acord cu stilul ăsta de a guverna în care să creezi anumite avantaje unor categorii pentru a le fideliza, iar aici PSD este maestrul în sistemul ăsta de guvernare. Am spus un lucru de bun simţ – sunt peste şapte milioane de români care-şi plîătesc impozitele. Există şi alte mecanisme de a susţine anumite zone din economie. Nu e o măsură guvernamentală, e un principiu”, a declarat, citat de Mediafax, la Digi24 Ludovic Orban.

Preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, deputatul USR Cătălin Drulă, a catalogat drept o „imensă prostie” eventuala eliminare a facilităţilor fiscale pentru IT-işti, motivând că ar avea efecte economice negative.

Reacţia lui Drulă a venit după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaş, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *