Dezastrul vaccinării: După ce Guvernul a ridicat toate restricțiile și rata de vaccinare s-a prăbușit, România donează Vietnamului peste 100 de mii de doze de vaccin

În ședința de astăzi, 14 iulie, Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de Covid-19. Așadar, România va trimite 100.800 de doze de vaccin împotriva Covid-19 AstraZeneca, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății.

“Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale“, a precizat Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, Guvernul României a donat Republicii Moldova peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer și Georgiei 10.000 de doze de la AstraZeneca.

România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană în privința imunizării contra COVID-19, cu doar 30,4% din populație vaccinată cu cel puțin o doză. Singurul stat care stă mai rău decât noi este Bulgaria, cu puțin peste 17%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *