Dezertare în tabăra lui Tăriceanu! Ramona Mănescu „se sacrifică” pentru România și rămâne ministrul de Externe

Ramona Mănescu, ministrul de Externe, a anunțat că nu respecta decizia partidului din care face parte, ALDE, și ni își va da demisia. Ea a susținut că face acest lucru pentru că are întâlniri importante p eagendă în perioada următoare și a anunțat că este gata „să-și sacrifice” cariera politică pentru țară.

„Eu am acceptat această onoare de a fi ministru de Externe pentru că am considerat că politica externă e importantă, cred că e important să fim parnteneri serioşi pînă la capăt. Eu am înţeles decizia ALDE, o respect, dar în momentul acesta România să dea semnale că e inconsecvent la nivel exterior cred că e un lucru rău. Eu îmi asum să rămân în continuare (…) pentru că suntem în tr-un moment în care vor fi decizii pentru România. Îmi asum eu să pierd politic la nivel intern, dar să nu piardă România pe termen lung” a declarat Ramona Mănescu, luni, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Ramona Mănescu, fost euro-parlementar PNL și, pentru o scurtă perioadă, ministrul Transporturilor, este soția celebrului Rareș Mănescu, fostul primar PNL al Sectorului 6, vizat de un dosar penal pentru presupuse fapte de abuz în serviciu privind emiterea unei autorizaţii de construcţie în cazul unui complex rezidenţial.

Soții Mănescu sunt, potrivit presei, implicați în mafia retrocedărilor ilegale de pe urma cărora au câștigat zeci de milioane de euro.

Potrivit RiseProject, „În timpul pe care l-a petrecut în Parlamentul European, Mănescu a fost surprinsă la volanul unui automobil ultra-scump, pe care nu îl avea trecut în declarația de avere, s-a stabilit într-o vilă în valoare de aproximativ 1 milion de euro, pe care o numește „a noastră” – nici ea consemnată vreodată în documentele prin care demnitarii își fac publică starea materială; s-a înregimentat în fundații și a înființat firme pe care le-a menționat doar pe sărite în declarațiile de interese.”

De asemenea, Rise Project a publicat în decembrie 2018 o anchetă prin care îl prezintă pe tatăl europarlamentarului Ramona Mănescu, Mihai Bolboceanu, ca fiind un pensionar care se împrumuta pentru o Dacie, însă au trecut, prin conturile sale, aproape 4 milioane de euro.

Potrivit Rise Project, tatăl Ramonei Mănescu, Mihai Bolboceanu (fost tehnician din marina militară), ar fi „om de paie”, adiccă un „personaj obscur, pierdut într-un ocean de anonimitate, împins în faţă pentru a-i ascunde pe adevăraţii beneficiari ai marilor tunuri financiare”.

„Era unul dintre membrii acelei caste ascunse, de la vârful societăţii, pe care lumea o intuieşte, fără să o poată vedea, a îmbogăţiţilor peste noapte. (…) Într-un singur an, 2009, îşi cumpărase trei apartamente de lux! Două pe malul mării, lângă panglica de nisip a plajei din Constanţa, iar unul la munte, faţă în faţă cu linia de sosire a pârtiei din Predeal. Plătise pentru ele circa 870.000 de euro”, arată investigaţia celor de la Rise Project.

În sursa citată se precizează că tatăl lui Mănescu şi-a permis să cumpere imobilele deoarece „plonjase în paradisul de afaceri al mafiei retrocedărilor”, el fiind împins în faţă.

„Fusese folosit de fiica sa, europarlamentarul Ramona Mănescu, şi de ginere, Rareş Mănescu, în operaţiunea de preluare, contra unor sume derizorii de bani, a mai multor drepturi succesorale referitoare la nişte terenuri foarte întinse din Bucureşti. Erau drepturile succesorale ale unor familii care pretindeau că fuseseră expropriate în epoca totalitară şi care nu reuşiseră să îşi recupereze pământurile de la stat. Imediat însă după ce „Mişu” Bolboceanu preluase drepturile lor, terenurile – neretrocedate ani la rând, la cererea unor oameni simpli – fuseseră restituite. Câteva săptămâni sau luni mai târziu, în plin boom imobiliar, Bolboceanu le vânduse pe piaţa liberă, cu un profit de 3,7 milioane de euro”, mai spun jurnaliştii de la Rise Project.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *