Dezvăluire BOMBĂ după incidentele dintre interlopi: Sunt umăr la umăr cu politicienii!

Clanurile intrelope sunt strâns legate de politicieni din fiecare judeţ, dar şi de şefi din Poliţie, de procurori sau de judecători, susţine Dumitru Coarnă, lider al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, încercând să explice de ce în România anului 2020 mai au loc răfuieli mafiote în plină stradă, între interlopi care nu au frică de nimeni şi de nimic, precum cea de la Craiova.

„La Craiova e un lucru care vine din trecut, amintiţi-vă de moartea lui «Caiac» (interlopul craiovean Mihai Pîrvu, zis «Caiac», ucis de un rival la o partidă de poker în 2008 – n.r.). E veche povestea, dar conflictul există în zona aia, deci nu e nimic nou. Acele conflicte se adaptează şi merg în continuare, nu vor fi închise vreodată. Vor fi reţinuţi, vor fi arestaţi, dar conflictul rămâne celor din urmă, copiilor. La Murgeni avem acolo o societate dominată de cetăţeni români de etnie romă. Ce am observat acolo – şi aici e un aspect pozitiv -, o mare parte a acestei comunităţi de cetăţeni de etnite romă sunt de bună-credinţă. Spuneau că vor să li se facă dreptate. Chiar i-am admirat pe oamenii ăia. Spuneau: «Cine e vinovat, să meargă la închisoare». Ei erau cei acuzaţi, dar spuneau: «Ne e teamă să trimitem copiii la şcoală, ni-i abuzează, ni-i sechestrează, ni-i violează». Nu poţi să accepţi tu, autoritate, acest tip de comportament. Şi vă spun, că am verificat şi eu, atât cât mă pricep: în speţa asta de la Murgeni, unul dintre dosarele penale a fost stopat la Parchet. Poliţia a vrut să declanşeze (cercetări – n.r.) pe tentativă de omor. Omorul este de competenţa exclusiv a procurorului, procurorul a spus nu”, a declarant, pentru „Adevărul”, Dumitru Coarnă.

Liderul de sindicat susţine că unii dintre şefii din Poliţie sunt „umăr la umăr” cu interlopii şi „pe-o mână” cu politicienii din fiecare judeţ. „Vă spun ceva aproape în premieră: o parte dintre inspectorii-şefi de la poliţiile judeţene – nu e cazul celui de la Vaslui, pe acela îl ştiu, e de bună-credinţă, deci facem abstracţie de el – sunt umăr la umăr cu interlopii. Şi vă dau exemplu: Iorga Marian, care a fost la Călăraşi şi acuma este la Prahova. Este umăr la umăr cu interlopii din Călăraşi. Este susţinut de Dumitrescu zis «Albanezul», senator PNL, foarte aproape de Orban, de Iohannis şi de ministrul Vela şi este susţinut politic, deşi omul ăla a comis infracţiuni pe bandă rulantă la Călăraşi, i-a protejat pe cei mai mari interlopi din zonă – e de notorietate lucrul ăsta – şi nimeni nu face nimic. Proteja firmele care făceau evaziune fiscală şi, sigur, el era recompensat pentru lucrul ăsta. Are firme pe numele unor cetăţeni din Albania care fac afaceri cu Consiliul Judeţen Călăraşi – Iulian Dumitrescu, zis «Albanezul», îl văd în poze alături de Orban, alături de toţi ăştia care «centrează» în ţara asta. Eu mi-am asumat nişte responsabilităţi şi am formulat plângere penală la DNA. Cu probe directe, cu şpagă luată de la o firmă din Călăraşi. S-a documentat activitatea infracţională şi vreţi să vă spun ce mi s-a comunicat de la DNA într-o discuţie particulară? Că i-a dat şpagă de plăcere!”, arată Coarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *