DEZVĂLUIRILE unui preot despre cât au făcut de Bobotează: S-au câștigat și câte 6.000 de euro!

Un preot din Argeș a dezvăluit pentru Ziarul Profit că alergătura de Sf Vasile și de Bobotează face toți banii. El a mărturisit că un părinte cu ceva noroc poate aduna în doar trei zile sume care pot ajunge chiar și la 3.000 de euro, în cazul parohiilor mici sau medii.

„Eu am o parohie măricică cu oameni darnici și mulți înstăriţi pe care îi cheamă Vasile, Vasilica, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o tradiție, iar oamenii se bucură să mă vada și cred că înțeleg că nu este ușor să bați kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preoții nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alții ne dau și carne, cârnați sau sticle cu băutură mai acătări. Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf Vasile și de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3.500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să știți că așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an”, a declarat C. I, preot la o parohie din Argeş, pentru Ziarul Profit.

Preotul a mai dezvăluit că are colegi la parohii mai mari unde veniturile sunt pe măsură. Mai mult, el a povestit că un coleg din Pitești a strâns de Bobotează cam 6.000 de euro și că din banii strânși de la enoriași o să lase o parte și la biserică, dar că majoritatea o va folosi să-și termine de construit casa începută. Preoții nu taie chitanță pentru sumele primite când merg cu Boboteaza la enoriași întrucât, spun ei, acestea sunt donații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *