Dieta de vară, cea mai eficientă cură de slăbire

 

Vara este cel mai potrivit anotimp pentru a scăpa de kilogramele acumulate în plus, susţin, la unison, toţi nutriţioniştii. Iată ce reguli trebuie să respectaţi pentru a pierde rapid kilogramele acumulate în plus peste greutatea normală.

Fructele şi legume sunt vedetele verii şi meniul nostru trebuie să se axeze în special pe ele. Bogate în fibre, vitamine şi calciu, fructele ne ajută să slăbim dacă nu le asociem cu alimente grase sau făinoase. Mai mult, fructele şi legumele ne menţin pielea frumoasă şi previn apariţia ridurilor.

Meniu echilibrat

Pentru a slăbi trebuie să consumăm fructele la micul dejun sau la gustările dintre mese. Dacă  ele constituie desert atunci există riscul să vă balonaţi pentru că vor fermenta. De asemenea, la mesele principale, primul fel trebuie să fie o salată şi abia apoi să mâncaţi carne de pui, vită sau peşte, fiartă sau la grătar. Astfel veţi mânca mult mai puţin iar senzaţia de saţietate se va instala mult mai rapid şi, implicit,  veţi slăbi. Cu o astfel de dietă veţi pierde 5 kg în 14 zile.

Scapă de pofta de dulciuri

Fructele şi legumele conţin zaharuri ce se absorb mai lent şi dacă le vom consuma frecvent  vom scăpa de senzaţia aceea de foame incontrolabilă dar şi de pofta de dulciuri. De asemenea, fructele şi legumele conţin fitonutrienţi ce previn efectele îmbătrânirii, îmbunătăţesc sistemul cardiovascular şi previn cancerul. Dintre legume, pentru salate, ideale sunt roşiile deoarece combat cancerul digestiv şi pe cel de prostată.

Cum scapi de toxine

Dintre fructele de vară, cireşele sunt ideale pentru a întreţine sănătatea rinichilor şi a elimina toxinele din organism. Ideal este să mâncaţi doar cireşe două zile pe săptămână pentru a detoxifia organismul. Cireşele negre sunt cele mai bogate în antioxidanţi aşa că trebuie să profitaţi de ele.

Fructe care îţi reglează colesterolul

Caisele, pepenii, piersicile şi fructele proaspete de pădure sunt bogate în pigmenţi ce combat efectele radicalilor liberi şi, implicit, previn apariţia ridurilor” , susţine medicul. „Persoanele care au colesterolul mărit ar fi bine să bea zilnic suc preparat din castravete, morcov, varză, ţelină şi ridiche. Acestea sunt bogate în vitamien şi minerale şi previn depunerea plăcilor de aterom pe artere.

 

30 de minute este intervalul de timp care trebuie lăsat între momentul în care aţi mâncat salata şi până ce veţi mânca mâncarea din farfurie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.