DIICOT  a deschis anchetă pentru accesarea ilegală a sistemului de semaforizare din Capitală

DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti. Potrivit agerpres.ro, pe 31 decembrie a fost deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti, operator al sistemului de semaforizare din Capitală, au depus pe 29 decembrie o plângere penală, pe motiv că au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potenţiale consecinţe deosebit de grave.

„Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)”, se arăta într-un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB). De asemenea, PMB a mai precizat că echipele companiei municipale au intervenit  prompt și, astfel, a fost eliminat riscul ridicat de producere a unor accidente rutiere grave, pentru că semafoarele ar fi putut afişa culoarea verde din toate direcţiile.  PMB a mai precizat că prima accesare ilegală a avut loc pe data de 28 decembrie, la semaforul din fața Policlinicii Titan, unde s-a intervenit urgent și s-a remediat. Ulterior, pe 29 decembrie, a avut loc o  doua accesare ilegală a sistemului de semaforizare, în acelaşi loc, iar semaforul, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *