DIICOT intră în FRF. Federaţia: Acuzaţiile, pure speculaţii

Federaţia Română de Fotbal (FRF) infirmă detaliile unui material al unei publicaţii centrale, referitoare la pretinse verificări ale anchetatorilor de la DIICOT în sediul instituţiei.

„Referitor la materialul de presă cu titlul ‘DIICOT a intrat în Casa Fotbalului, sediul FRF’, publicat astăzi, 6 ianuarie, de Gazeta Sporturilor, Federaţia Română de Fotbal are următorul punct de vedere:

1. Reprezentanţi ai DIICOT nu au fost prezenţi la Casa Fotbalului şi nici nu au cerut informaţii sau documente aşa cum se pretinde în materialul de presă.

2. În materialul citat al Gazetei Sporturilor, se aduc acuzaţii actualei administraţii a FRF, acuzaţii care sunt pure speculaţii şi nu au nicio bază reală.

3. Federaţia Română de Fotbal reafirmă că toate operaţiunile financiar-contabile şi cu caracter sportiv sunt derulate într-o totală transparenţă faţă de membrii afiliaţi şi faţă de autorităţi. FRF are întreaga disponibilitate să pună la dispoziţia instituţiilor abilitate ale statului toate documentele şi informaţiile în cazul în care acestea vor fi solicitate”, se arată într-un comunicat de presă al FRF.

Federatia Romana de Fotbal se afla in centrul unui dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT! Potrivit unui comunicat al structurii, urmarirea penala se efectueaza in momentul de fata in rem, ceea ce inseamna ca se cerceteaza faptele, posibilele infractiuni, nu persoanele. Iar acuzatiile sunt extrem de grave, de la constituire de grup infractional organizat la delapidare si evaziune fiscala.

„Pe rolul DIICOT – Structura Centrala se afla inregistrata o cauza penala in care se efectueaza urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 367 NCP, delapidare, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 295 NPC, si evaziune fiscala, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate in acest moment”, se arata intr-un raspuns transmis de DIICOT pentru Gazeta Sporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *