Dîncu se crede mai bine informat ca președintele SUA: Nu se pune problema iminenţei unui conflict în zonă

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că nu se pune problema iminenţei unui conflict în zonă care să afecteze populaţia României, de aceea nu s-a comunicat mai mult pe tema situaţiei din Ucraina. În plus, ministrul precizează că pregătirile strategice ale Armatei sunt considerate secret de stat, iar populaţia poate fi informată numai în cazul unui posibil conflict. Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Digi 24, că nu este cazul iminenţei unui conflict în zonă.

 ”Este un motiv de îngrijorare, dar credem că la nivelul opiniei publice nu este necesar să comunicăm mai mult decât s-a comunicat. Pentru că nu suntem în cazul iminenţei unui conflict în care populaţia să fie implicată. Din perspectiva transparenţei este bine să poţi comunica cu populaţia tot timpul. Şi noi vrem să accelerăm acest proces”, a declarat ministrul.

Cu doar 2 zile înainte, președintele Joe Biden a prezis miercuri o invazie rusească în Ucraina, spunând că Vladimir Putin „trebuie să facă ceva”, în contextul comasării a peste 127.000 de soldați la granița ucraineană. „Încearcă să își găsească locul în lume, între Occident și China”, a mai spus președintele SUA, despre omologul său.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.