Dîncu spune că România ar putea primi zeci de mii de refugiați ucraineni, dacă Rusia va invada țara vecină

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), a declarat miercuri, la Antena 3, că o eventuală invazie a Federației Ruse în Ucraina va provoca un val de refugiați care vor fugi din calea conflictului, una din țările de destinație fiind România.

Dîncu a spus că deși „există îngrijorare privind o posibilă degradare a situației” pe frontul din estul Ucrainei, totuși „nu putem să estimăm că va fi neapărat un conflict”. „În acest moment, situația este incertă. Așteptăm și ne pregătim pentru orice scenariu”, a indicat ministrul Apărării.

El a precizat că în sistemele politice „supercentralizate”, precum Federația Rusă, „unde hotarăște un singur om”, este mult mai greu să anticipezi ce se va întâmpla.

Dîncu a adăugat că în cazul în care va fi o invazie rusă în Ucraina, atunci aproape sigur va exista un val de refugiați. „Am putea caza mii de eventuali refugiati, dar avem și o zonă de rezervă unde am putea aduce pana la zeci de mii (de refugiați)”, a explicat ministrul.

El a spus că planul de apărare a României nu este realizat în aceste zile, ci este stabilit de mult timp inclusiv în cadrul NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *