Dinu Pecariu, Blocat în România!

Instanţa Supremă a respins solicitarea de ridicare a controlului judiciar impus pe numele lui Dinu Pescariu şi a altui denunţător de top al DNA, Claudiu Florică, în dosarul Microsoft. Fostul tenismen s-a preyentat dimineaţă la instanţă fiind sigur că va avea câştig de cauză. El ar fi vrut să plece în vacanţă în străinătate.

„Alte probe în afară de declarație mincinoasă nu există, declaraţie dată de denunțătorul Dorin Cocoș. O să le dovedim la al doilea termen de judecată. Ați văzut că ușor, ușor lucrurile ies la suprafață. E prematur să mă gândesc la ceva ce teoretic nu are cum să se întâmple. Cred cu tărie că nu se poate face justiție, ținând cont numai de elucubrațiile unora sau altora”, a declarat Dinu Pescariu.

Cu toate acestea judecătorii nu s-au lăsat impresionaţi şi i-au respins solicitarea. Dinu Pescariu a fost trimis în judecată în dosarul Microsoft anul trecut, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Iată minuta Instanţei Supreme:

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Florică Claudiu Ionuţ şi Pescariu Dinu Mihail împotriva încheierii din data de 12 iulie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr.2607/1/2017, privind şi pe intimatul inculpat Tatomir Călin. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă contestatorii inculpaţi Pescariu Dinu Mihail şi Florică Claudiu Ionuţ la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art.275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpaţii Florică Claudiu Ionuţ, Pescariu Dinu Mihail şi Tatomir Călin, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 40 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 08 august 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *