Diplomatie în pași de dans. După Putin, ministrul austriac de Externe a dansat cu Meleșcanu

Criticată pentru reverenţa făcută în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin, şefa diplomaţiei austriece,Karin Kneissl, spune că a dansat din nou, de această dată samba şi bossa-nova. Printre partenerii de dans enumeraţi figurează şi ministrul român de Externe Teodor Meleşcanu.

Şefa diplomaţiei austriece a povestit presei din ţara sa că a petrecut o seară de joi „inspirantă“ dansând cu omologii săi britanic, grec şi român în cursul recepţiei care a urmat reuniunii de la Viena a miniştrilor de Externe ai UE.

„Am dansat samba şi bossa-nova, diplomaţia poate fi şi altceva decât schimb de note de muncă. Putem crea totodată o atmosferă care să ne permită să progresăm“ în discuţii, a spus ea, potrivit AFP.

„Un dans fără politică la mijloc“, a adăugat Kneissl, lăudând calităţile de dansator ale omologului său britanic Jeremy Hunt.

Karin Kneissl, o apropiată a extremei-drepte austriece, a provocat de curând reacţii dure în rândul comentatorilor şi utilizatorilor de internet din Austria pentru reverenţa făcută în faţa lui Vladimir Putin după un dans cu preşedintele rus la nunta sa.

„Cum poate un ministru de Externe să fie atât de puţin de profesionist încât să producă imagini care arată cum îngenunchează în faţa lui Putin?“, s-a întrebat publicistul austriac Robert Mizik.

„O fotografie care ilustrează bine cum autocratul rus le face pe marionetele sale să danseze“, a afirmat, la rândul său, un internaut.

Preşedintele rus a petrecut aproape două ore la nunta ministrului austriac de Externe, care a avut loc în această lună într-o localitate viticolă situată în apropiere de Graz.

Liderul de la Kremlin este acuzat în mod frecvent că încearcă să divizeze cele 28 de state membre ale blocului comunitar, mai ales cultivând legături cu partidele populiste din numeroase ţări europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *