Directorul CIA justifică vizita în SUA a directorului FSB, aflat pe lista sancţiunilor

Explicații ca urmare a vizitei în SUA a directorului FSB (serviciul intern de informații al Rusiei). Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a Statelor Unite (CIA), Mike Pompeo, a justificat joi printr-un interes naţional vizita recentă la Washington a şefului contraspionajului rus, aflat pe lista sancţiunilor americane, informează AFP.

Presa rusă a relatat că Aleksandr Bortnikov, directorul serviciului intern de informaţii al Rusiei (FSB), şi Serghei Narîşkin, şeful serviciului de informaţii externe (SVR) au făcut o vizită la Washington săptămâna trecută. Narîşkin se află însă pe lista neagră a SUA din 2014, pentru rolul jucat în criza din Ucraina, în fosta sa funcţie de preşedinte al Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei. Prin urmare, el nu ar fi trebuit să poată intra pe teritoriul american.

Interpelat asupra problemei de senatorul democrat Chuck Schumer, Pompeo a răspuns printr-o scrisoare în care arată că „deşi Rusia rămâne un adversar, i-am expune pe americani la cele mai mari riscuri dacă am rata ocaziile de a colabora cu serviciile ruse în lupta împotriva terorismului”.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/politica-externa/2018/02/02/directorul-cia-justifica-vizita-in-sua-a-directorului-fsb-aflat-pe-lista-sanctiunilor–48043

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *