Discuţii între BNR şi Guvern

Ca urmare a demersurilor preşedintelui Klaus Iohannis de a realiza o mediere între Guvernul României şi Banca Naţională a României, joi, la Guvern, are loc o discuţie între premierul Viorica Dăncilă, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici şi, din partea BNR, guvernatorul Mugur Isărescu şi prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.
Printre temele abordate se vor număra nivelul inflaţiei şi indicele ROBOR (care a ajuns miercuri la nivelul de 2.47, cel mai mare din luna octombrie 2014).
Eugen Teodorovici a subliniat că nici Ministerul de Finanţe şi nici Guvernul nu sunt vinovaţi pentru creşterea fără încetare a ROBOR şi a dat vina pe BNR. „Ştiţi foarte bine că nu e atributul ministerului nivelul ROBOR-ului în piaţă, este atributul Băncii Naţionale”.
De asemenea, acesta a declarat într-o emisiune la România TV că medierea propusă de Preşedinţie pe aceste teme „nu se justifică”.
„Colaborarea noastră se va vedea în piaţă, în sensul scăderii acestor doi indici. Inflaţia va fi undeva spre 3,5%, aproape de nivelul calculat de noi la stabilirea bugetului pe acest an”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Sursa foto: bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.