Disney încheie preluarea a două treimi din Twentyeth Century Fox. Care vor fi consecințele

Compania Walt Disney a terminat preluarea Twentyeth Century Fox, intr-un acord care ar putea modifica în mod dramatic Hollywoodul şi lumea entertainmentului. Acţiunea reduce imediat numărul studiourilor importante de la Hollywood la cinci şi pune semne de întrebare asupra locurilor de muncă a mii de angajaţi.

Compania Walt Disney a preluat două treimi din Twentyeth Century Fox pentru 71 miliarde de dolari. În continuare, Disney va putea să îşi lanseze propriul serviciu de distribuţie, Disney Plus, în 2019.

Tranzacţia, cu o valoare de 71,3 miliarde de dolari, a fost încheiată miercuri, la ora locală 12:02, grupul Walt Disney Company extinzându-şi astfel portofoliul media cu puţin timp înainte de lansarea serviciului său de streaming, eveniment programat în acest an.

În urma mega-tranzacţiei, Walt Disney Company a absorbit studiourile de film şi televiziune ale Fox, reţeaua de televiziune prin cablu National Geographic şi conglomeratul media TV Star India. Unele dintre activele Fox au fost transferate nou-formatei Fox Corporation.

Preşedintele şi directorul executiv al companiei Walt Disney, Robert Iger, a salutat evenimentul. ”Acesta este un moment extraordinar şi istoric pentru noi – unul care va crea o valoare semnificativă pe termen lung pentru compania noastră şi pentru acţionarii noştri”, a susţinut el într-o declaraţie.

„Combinarea bogăţiei de conţinut creativ şi talent dovedit al Disney şi 21st Century Fox creează compania preeminentă a divertismentului la nivel mondial, bine poziţionată pentru a conduce într-o epocă incredibil de dinamică şi în plină transformare”, a adăugat Iger.

Miliardarul Rupert Murdoch, fostul deţinător al 21st Century Fox, a transmis un mesaj angajaţilor săi cu două zile înainte de finalizarea procedurii de preluare, mulţumindu-le pentru munca depusă în cadrul grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *