Dispărut de 13 ani în Iran, agentul FBI Robert Levinson a murit în detenţie, potrivit familiei sale

Americanul Robert Levinson, agent FBI în rezervă, dispărut în circumstanţe misterioase în 2007 în Iran, a „murit, în timp ce se afla în detenţia” autorităţilor iraniene, a anunţat miercuri familia sa, potrivit France Presse.

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a confirmat oficial decesul său, dar a lăsat să se înţeleagă că este probabil. „Nu ne-au spus că a murit, dar mulţi oameni cred că aşa este”, a afirmat Trump, declarându-se „dezolat”.

El a recunoscut că informaţiile „nu sunt încurajatoare”. „Era bolnav de câţiva ani”, a adăugat Donald Trump, vorbind despre acesta la trecut şi recunoscând că nu a reuşit să-l readucă în Statele Unite.

„Am primit recent informaţii din partea unor responsabili americani care i-au condus, la fel ca pe noi, la concluzia că minunatul nostru soţ şi tată a murit în timp ce era deţinut de autorităţile iraniene”, declarase anterior familia sa într-un comunicat.

Fără să fie în măsură să precizeze cauzele sau data decesului celui care a fost deseori prezentat ca cel mai vechi ostatic din istoria americană, familia a apreciat doar că moartea lui s-a produs înainte de pandemia de COVID-19.

„Nu-l vom uita pe Bob şi vom susţine tot ce va fi întreprins pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili de această crimă oribilă”, a reacţionat într-un comunicat Asociaţia agenţilor FBI, adresând „sincerele sale condoleanţe” familiei.

Decesul lui Robert Levinson, dacă se confirmă oficial, riscă să agraveze şi mai mult relaţiile deja extrem de tensionate între SUA şi Republica islamică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *