Disperare la PSD! Președintele i-a comunicat Vioricăi Dăncilă că nu acceptă propunerile pentru Dezvoltare și Transporturi

Președintele Klaus Iohannis a anunțat-o pe Viorica Dăncilă că nu accepta propunerile PSD pentru funcțiile de ministru al Dezvoltării, Olguța Vasilescu, și pe cea pentru ministerul Transporturilor, Mircea Drăghici, în ciuda deciziei CCR. Decizia președintelui o lasă pe Lia Olguța Vasilescu în afara Guvernului.

„Preşedintele a confirmat azi, încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu poate să îşi exercite rolul constituţional de mediator. Fiecare ieşire are puternice accente politice, singura preocupare e să atace PSD. I-am solicitat o discuţie în privinţa numirii miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor. Era firesc să avem o decizie în acest sens de îndată ce CCR a arătat că trebuie să avem decizie. Preşedintele mi-a spus că nu va da curs celor două propuneri, fără nicio explicaţie, dând dovadă că vrea blocarea activităţii Guvernului”, a declarat Viorica Dăncilă, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, citată de Mediafax.

CCR a decis, pe 19 decembrie, cu privire la admiterea conflictului juridic între Guvern şi Preşedinţie că şeful statului Klaus Iohannis este obligat „să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru” şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Astfel, conform deciziei Curţii, Klaus Iohannis trebuia să semneze decretele de revocare ale miniştrilor demisionari ai Transporturilor şi Dezvotării, Lucian Şova şi Paul Stănescu. Totodată, şeful statului trebuie să răspundă, în scris, motivat, în legătură cu propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Şeful statului i-a respins iniţial, după remanierea din noiembrie, pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru Transporturi.

A doua oară, preşedintele a anunţat că va lua decizia după 1 decembrie. Totuşi, în data de 7 decembrie, preşedintele amânat din nou luarea unei decizii pe motiv că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *