Disperare mare printre penali: Rusia o transformă pe videochatista Antena3, Oana Lovin, în „expert” geo-politic

În disperarea de a arunca pe piață cât mai multe știri false și a dezinforma opinia publică, canalul de propaganda al Rusiei, Sputnik, o transformă pe videochatista Oana Lovin, invitată constant în platourile Antena3, mare apărătoare a penalilor și anti-vaccinistă, în expert geo-strategic.

Astfel, Sputnik prezintă o postare de pe o rețea de socializare a Oanei Lovin în care aceasta vorbește de o „ofertă” pe care Putin ar fi făcut-o României în 2009.

”I-auziți ce îi propunea Putin lui Băsescu, crearea unui hub de gaze în România, ca alte țări să cumpere gaz de la noi. Ce a făcut Băsescu? De ce mai are Băsescu tupeul să vorbească și să mai facă parte din viața publică și politică românească pe banii noștri, ai românilor pe care Băsescu i-a trădat, furat și vândut”, scrie, citată de sputnik.md,  Oana Lovin pe pagina sa de facebook, acolo unde a și distribuit înregistrarea cu Vladimir Putin.

În mod evident, pentru orice om rațional, așa zisa ofertă a lui Putin era doar o mare gogoașă. La momentul respectiv, președintele Băsescu se opunea construirii noului gazoduct Nord Stream2, atrăgând atenția asupra pericolului dependenței Occidentului de Rusia. Așa zisa ofertă ar fi însemnat ca România să cumpere întreaga cantitate de gaze livrate de Rusia Ucrainei și, ulterior, să le revândă. Normal, din punct de vedere financiar, era imposibil, la fel și tehnic, neexistând capacitate de stocare, iar politic o mare capcană.

Dar, cum toate aceste argumente nu contează, Rusia o folosește pe Lovin pentru a dezinforma opinia publică din România și a alimenta teza anti-americană, anti-europeană și anti-NATO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.