Disperarea lui Dragnea: PSD încearcă să o sperie pe șefa Instanței Supreme prin intermediul CNSAS!

PSD vrea să scape de președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, și acum încearcă acest lucru prin intermediul CNSAS, al cărui șef a fost impus chiar de social democrați. Șeful CNSAS Constantin Buchet, provenit de la PRM și ajuns în brațele PSD, a declarat, în contextul Adinei Florea respinsă a doua oară de preşedinte pentru şefia DNA, că în cazul Cristinei Tarcea, preşedintele ÎCCJ, numirea a fost făcută fără documentele de la CNSAS.

„Verificările la doamna Tarcea sunt în curs. Și acolo, dacă nu greșesc, sunt cereri din corespondența cu doamna secretar al CSM din 2016. (…) Sunt în verificări. La ora respectivă, acum câțiva ani, din câte rețin, are o decizie din 2001 la cererea Ministerului Justiției. Practic s-a purtat această corespondență la nivelul anului 2016 cu CSM-ul. S-a solicitat traseul profesional. CSM a transmis că dosarul profesional este confidențial. Acum la cererea presei am reînceput verificările pentru a da un răspuns concret în temeiul legii”.

Întrebat dacă în 2016 CNSAS nu a eliberat o adeverință pentru CSM în vederea numirii de către președintele României a doamnei Tarcea, Constantin Buchet a precizat: „Atunci nu”.
Adeverința Cristinei Tarcea datează din 2001 când CNSAS nu a avut acces la toată arhiva care a fost transferată abia în 2006-2007 la CSAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *