Distrugătoarea Justiţiei o ameninţă pe Birchall: Roata morii se-nvârteşte!

Președintele de onoare al Asociației Magistraților din România (AMR), Viorica Costiniu, i-a transmis printr-un mesaj ministrului Justiției, Ana Birchall, că membrii CSM care nu se prezintă la ședințe încalcă legea și „se cred Dumnezei pe pământ”, deși „roata morii se-nvârtește”. Costinu a ieşit anul trecut la pensie după ce l-a condamnat cu suspendare pe fostul preşedinte al CJ Mehedinţi Adrian Duicu, acuzat de fraude cu fonduri europene de sute de milioane de euro. În plus, Costiniu a avut probleme cu Justiţia, soţul său fost judecător la instanţa supremă fiind prins în încrengături cu PSD.

Viorica Costiniu i-a transmis un mesaj Anei Birchall prin care îi atrage atenția că în situația în care un procuror sau un judecător refuză să intre la ședință, ar fi exclus din magistratură. Președintele de onoare al AMR face, astfel, o comparație cu membrii CSM care nu se prezintă la ședințele convocate de președinte și care „se cred Dumnezei pe pământ”.

„Indiferent de deficiențele de comunicare, de conlucrare, nu există nicio normă legală care să oblige președintele CSM, indiferent cine e, să stabilească agenda plenului după cea a ministrului Justiției, oricare ar fi acesta. Obligația care i se incumbă ministrului Justiției, ca şi tuturor celorlalți membri CSM, indiferent dacă sunt aleși sau de drept, este să ia act de agendă şi să participe la ședință, care reprezintă prioritate faţă de alte activități desfășurate de membrii aleși. Boicotul procurorilor din secție este unul politic, se vede din univers, din cosmos, şi sunt aşa de pentru că ei consideră că au spatele asigurat şi încalcă cu frenezie legile, normele deontologice şi cele penale, care vor trebui activate faţă de cei care încă se cred Dumnezei pe pământ”, spune Viorica Costiniu în mesajul transmis Anei Birchall.

Președintele de onoare al AMR spune că Adina Florea ar trebui să dea în judecată CSM și să ceară daune morale, deoarece nici după șase ședințe nu s-a reușit validarea sa la SIIJ. Despre faptul că procurorii lipsesc „în mod organziat”, Costiniu spune că este „un abuz cras de serviciu”, pentru care „alții ar fi fost de mult suspendați și deferiți justiției”. „Un coleg de-al lor a câștigat, prin prestația profesională, două concursuri. Referitor la cel de-al doilea din iunie, procurorii lipsesc în mod organizat, (i)responsabil, printr-un abuz cras de serviciu. Alții ar fi fost de mult suspendați și deferiţi justiției, refuzând, în ochii lumii, să participe la ședința plenului pentru validarea concursului. În opinia mea, dna. A. Florea ar trebui să dea în judecată CSM-ul pentru a-i plăti daunele materiale şi morale”, spune Costiniu în mesajul său.

Aceasta face o comparație cu un judecător sau procuror care ar refuza să intre în ședință: „Dacă un procuror ori judecător ar refuza să intre în ședințe, de mult ar fi fost exclus din magistratură”.

„Procurorii din secție promovează anarhia, sfidarea legilor, excesul de putere în detrimentul legii şi al moralei, degringolada în sistem, conjugarea cu interesele politicului, oricare ar fi acesta ca nuanță, ca substanță”, mai spune Viorica Costiniu.

Președintele de onoare al AMR îi atrage atenția ministrului Justiției că „roata morii se-nvârtește” și că „ulciorul nu merge de multe ori la apă”: „Am convingerea că nu agreați o astfel de stare de lucruri care defăimează justiția prin exponenții ei reprezentativi care se cred veșnici la cârmă și ignoră o zicală: roata morii se-nvârteşte…, ori ulciorul nu merge de multe ori la apă”.

1 thought on “Distrugătoarea Justiţiei o ameninţă pe Birchall: Roata morii se-nvârteşte!

  1. Viorica Costiniu stie ca este o lucatura si sectia are ca tinta adversari,dar abate discutia in alta parte.Schimbati legea,regulamentul.samd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *