Distrugătorul USS Carney, în Marea Neagră

Distrugătorul USS Carney, din clasa Arleigh Burke, a intrat duminică în Marea Neagră cu scopul de a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi de a îmbunătăţi capacitatea de interoperabilitate cu aliaţii şi partenerii din regiune, potrivit unui comunicat al Flotei a 6-a americane.

Sosirea navei în Marea Neagră demonstrează angajamentul nostru continuu în favoarea securităţii şi stabilităţii în regiune“’, a precizat comandantul distrugătorului, Tyson Young.

Potrivit acestuia, „timpul petrecut de distrugător va ajuta la îmbunătăţirea interoperabilităţii şi schimbului de informaţii şi de experienţă cu partenerii noştri“.

Comunicatul precizează că prezenţa USS Carney în Marea Neagră reprezintă o demonstraţie a angajamentului SUA pentru apărarea colectivă a aliaţilor NATO şi a partenerilor din Marea Neagră şi are loc în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve.

Navele SUA operează cu regularitate în Marea Neagră, prin rotaţie, în conformitate cu Convenţia de la Montreux şi cu dreptul internaţional, se adaugă în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.