Doar în România e posibil așa ceva! Firma unei condamnate penal pentru fraudă cu fonduri europene reabilitează și deszăpezește drumuri din Sălaj și Bihor pentru aproape 28 milioane de euro, inclusiv din fonduri europene

Compania GP Săgeta Prod SRL din Suplacu de Barcău, județul Bihor, reabilitează drumul județean 191 C între localitățile Nusfalău – Crasna – Zalău – Creaca, potrivit SEAP (platforma de achiziții publice).

Contractul semnat cu CJ Salaj este în valoare de aproape 19 milioane de euro.

”Valoarea totală de 92.233.478 lei, exclusiv TVA, din care:

• Lucrări de construcții – montaj (C+M) aferente – 91.964.791 lei fără TVA;

• Lucrări conexe organizării de șantier – 268.687 lei fără TVA”, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Banii provin din fonduri europene, din Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea Infrastructurii Rutiere de Importanță Regională.

Cine e firma GP Săgeata Prod SRL din Suplacu de Barcău, Bihor

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Sorin Gheorghe Alexan, 47 de ani din Marghita, Bihor.

În mai 2017, din firmă s-a retras Nicoleta Gabriela Alexan. Ea s-a retras din poziția de administrator al firmei.

Nicoleta Gabriela Alexan s-a retras din companie în momentul în care DNA Oradea a început urmărirea penală împotriva ei. În iulie 2018, femeia a fost trimisă în judecată pentru fraudă cu fonduri europene și fals.

La 02 decembrie 2014, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – „Amenajare drumuri de exploatare agricolă”, inculpata Alexan Nicoleta Gabriela a depus în cadrul procedurii de achiziție publică privind execuția de lucrări mai multe documente false (scrisoare de confort, certificat de participare la licitație cu ofertă independentă, etc.) în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene.

Aceste demersuri nu au avut rezultatul scontat respectiv câștigarea licitației de către societatea administrată de inculpată, întrucât în urma verificărilor efectuate de comisia de evaluare a ofertei s-a constatat caracterul fals al documentelor mai sus precizate”, au arătat procurorii DNA.

În octombrie 2019, Nicoleta Alexan a fost condamnată definitiv la 1 an și 2 luni de închisoare cu executare. A fost condamnată și la ”muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă 60 de zile în cadrul Primăriei com. Suplacu de Barcău, jud. Bihor sau în cadrul Primăriei Marghita, jud. Bihor”.

Trimiterea în judecată și condamnarea nu au contat prea mult pentru firma GP Săgeata Prod SRL. În octombrie 2019, firma și-a adjudecat un contract de 2,8 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri județene din Satu mare.

Tot în octombrie 2019, firma GP Săgeata Prod SRL a prins și un contract de aproape 1,5 milioane de euro pentru deszăpezirea unor drumuri din Bihor.

Pe 31 iulie 2019, compania lui Alexan a semnat un contract cu comuna Plopiș din județul Sălaj pentru modernizarea drumurilor. Prețul este unul piperat: aproape 4,5 milioane de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *