In doar o luna, Primaria Capitalei a acordat 2 milioane de euro pentru peste 3.000 de viitoare mamici 

 

Vouchere în valoare de aproape 2 milioane de euro pentru peste 3.000 de femei însărcinate din București, acordate de Primăria Capitalei în prima lună de la debutul programului Voucher Materna București.

Voucher-ul Materna a fost aprobat, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, prin Hotărârea CGMB nr. 260/2018 privind acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 2.000 de lei, femeilor însărcinate din Capitală, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale.

De la demararea programului Voucher Materna București, s-au depus 3000 de dosare și au fost eliberate un număr total de 4600 de vouchere pentru mămicile aflate în săptămânile 24-42 de sarcină.

Acest sprijin financiar se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București de cel putin 6 luni sau viza de reședință de cel puțin 6 luni în București, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10–a de sarcina și care nu înregistrează datorii la bugetul local. (Actele necesare: http://dgas.ro/ voucher-materna/)

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, și se acordă de două ori:

  1. Dupa procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.
  2. După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA:

  1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.
  2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

Lista unităților este disponibilă pe site-ul www.dgas.ro.

Punctele de primire pentru dosarele acordării voucherelor materna, începând cu 11 iunie 2018

  1. #bebedebucuresti – Șos. Ștefan cel Mare nr. 1, sector 1
  2. #bebedebucuresti – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4, în incinta Complexului de Servicii Sociale Ominis
  3. #bebedebucuresti – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1, în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Program de lucru cu publicul, de luni până joi, 9:00 – 15:00.

Viitoarele mămici, aflate în săptămânile 24-40 de sarcină, mai au o lună la dispoziție sa depună dosarul pentru a beneficia de ambele transe de vouchere. După 11 august, mămicile aflate în săptămânile 24-40 de sarcină care depun dosarele, primesc doar transa a doua de vouchere ( conform HCGMB nr. 260/2018).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *