Doar propus şi nevotat, Orban a anunţat de la Cotroceni că începe să-i dea afară pe bugetari: Restructurarea amplă!

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban, liderul PNL, ca premier desemnat pentru formarea unui nou guvern. Șeful PNL a prezentat principalele priorități ale Executivului pe care îl va conduce.

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată pentru a forma un Guvern într-o situație dificilă pentru România.

Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate, în numele Partidului Național Liberal și garantez că voi pune toată experiența, toate cunoștințele, toată energia de care dispun în slujba servirii interesului public.

Asumarea răspunderii formării Guvernului într-un moment în care țara are nevoie de o guvernare stabilă și competentă, este ceea ce ne definește în acțiunea noastră publică.

În acest moment, românii, se uită cu speranță, cu încredere și au așteptări mari din partea noastră.

Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi și ceea ce așteaptă de la un Guvern normal și anume cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România astăzi. Principalele priorități ale Guvernului pe care îl voi prezenta Parlamentului în vederea investiturii sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor economice, care au lovit mediul de afaceri și care au afectat milioane de angajați din mediul privat, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, simplificarea administrativă, readucerea competenței și profesionalismului în funcționarea instituțiilor publice și de asemenea, digitalizarea administrației pentru a crește calitatea serviciilor către cetățeni.

Acordarea unei atenții serioase și considerarea ca prioritare a tuturor obiectivelor de investiții, atât în infrastructura de transport cât și în toate celelalte infrastructuri, infrastructura de sănătate, infrastructura de educație și în celelalte domenii publice în care este nevoie majoră de investiții.

Consolidarea parcursului european al României și a poziției României, la nivelul Uniunii Europene, în conformitate cu Pactul pe care Partidul Național Liberal l-a semnat la inițiativa președintelui României. De asemenea, respectarea tuturor rigorilor în ceea ce privește statul de drept. Respectarea cu sfințenie a drepturilor și libertăților cetățenilor, asigurarea unei independențe reale a Justiției în România, readucerea instituțiilor statului, a instituțiilor guvernamentale în slujba cetățeanului și nu în slujba politrucilor care sunt puși temporar să conducă”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *