Doctorul Anthony Fauci cere retragerea clipului de campanie al lui Trump în care este folosit fără acordul său

Doctorul Anthony Fauci, unul dintre principalii oficiali americani implicaţi în lupta împotriva bolilor infecţioase în Statele Unite, a cerut ca echipa de campanie a lui Donald Trump să retragă un spot de campanie în care apare, precizând că declaraţii aparent elogioase la adresa preşedintelui american în exerciţiu au fost scoase din context, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat CNN, directorul Institutului Naţional american de Alergii şi Boli Infecţioase denunţă luni faptul că această publicitate electorală este ”nefericită şi cu adevărat dezamăgitoare”. Întrebat dacă cere să fie retrasă publicitatea, Fauci răspunde că cere acest lucru.

Acest spot de campanie, difuzat începând de săptămâna trecută, evocă îmbolnăvirea de covid-19 a lui Donald Trump şi modul în care afministraţia sa gestionează criza sanitară cauzată de pandemie.

În clip, apare dr. Fauci, spunând că ”nu-şi poate imagine că cineva ar fi putut face mai mult”, părând să se refere la Trump, însă, în realitate doctorul vorbea, în martie, despre efortul oficialilor din domeniul sănătăţii publice.

”În aproape 50 de ani de seviciu public, nu m-am exprimat susţinerea faţă de vreun candidat”, a protestat duminică Anthony Fauci.

”Aceste declaraţii care mi-au fost atribuite, fără autorizaţia mea, în campania GOP (Partidul Republican), au fost scoase din contex şi dintr-o declaraţie mai generală pe care am făcut-o în urmă cu mai multe luni cu privire la eforturi ale oficililor federali din sănătatea publică”, preciza el într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al campaniei lui Donald Trump, Tim Murtaugh, a apărat această publicitate declarând că declaraţiile lui fauci sunt ”precise” şi au fost ”pronunţate de gura dr. Fauci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *