VIDEO Donald Trump a ajuns la Hanoi, unde se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un

US President Donald Trump waves as he disembarks from Air Force One at Noi Bai International Airport in Hanoi on February 26, 2019, upon his arrival in Vietnam for a second summit with North Korean leader Kim Jong Un. (Photo by Saul LOEB / AFP) (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

ir Force One, aeronava preşedintelui SUA, Donald Trump, a aterizat marţi seară la Hanoi, unde liderul american urmează să se întâlnească pentru a doua oară cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, informează postul CBS News.

Air Force One, aeronava preşedintelui SUA, Donald Trump, a aterizat marţi seară la Hanoi, unde liderul american urmează să se întâlnească pentru a doua oară cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, informează postul CBS News.

Aeronava Air Force One a aterizat la aeroportul de la Hanoi la ora locală 20:54 (ora României, 15:54).

Donald Trump a fost întâmpinat de o gardă de onoare formată din militari vietnamezi.

Avionul prezidenţial amercian, cu Trump la bord, a decolat luni după-amiază de la Washington, îndreptându-se spre est, şi a aterizat marţi după-amiază la Hanoi, după ce a oprit pentru realimentare în Marea Britanie şi Qatar.

Kim a ajuns marţi dimineaţa la Hanoi, după o călătorie de două zile cu un tren blindat pe teritoriul Chinei, iar apoi cu o limuzină blindată de la frontiera sino-vietnameză până la Hanoi.

Prima întrevedere Trump-Kim în cadrul summitului de la Hanoi se va desfăşura miercuri după-amiază

Potrivit jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă, Trump şi Kim ar urma să aibă iniţial o discuţie faţă în faţă, după care vor participa la un „dineu (privat) de socializare”.

Alături de Trump şi Kim Jong-Un, la dineu vor participa Mike Pompeo, secretarul american de Stat, Mick Mulvaney, şeful interimar al Cancelariei prezidenţiale, şi Kim Yong Chol, un oficial nord-coreean de rang înalt, considerat „mâna dreapta” a liderului de la Phenian.

La dineu ar putea participa şi Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, care l-a însoţit pe fratele ei şi la summitul de la Singapore din iunie 2018.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se întâlnesc la Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *