Donald Trump ameninţă UE cu acţiuni „severe”

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat joi Uniunea Europeană cu acţiuni „severe” dacă nu acceptă negocieri comerciale cu Statele Unite, exprimând speranţa că se va găsi o soluţie diplomatică.

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat „surprins de cât de prost” s-au desfăşurat negocierile pe tema Brexit, criticând-o pe Theresa May, premierul Marii Britanii, deoarece nu a ţinut cont de sfaturile lui şi afirmând că naţiunea britanică riscă să se destrame.

„Uniunea Europeană ne tratează foarte, foarte incorect”, a afirmat Donald Trump, citat de agenţia AFP.

„Vor să negocieze cu noi. Dacă nu vor negocia, vom face lucruri foarte severe din punct de vedere economic. Vom introduce taxe vamale pentru multe dintre produsele lor. Dar probabil se va rezolva, negociază”, a adăugat preşedintele SUA.

Parlamentul European a respins joi, cu 223 de voturi la 198, o moţiune care prevedea lansarea negocierilor comerciale între Uniunea Europeană şi Statele Unite, relatează The Independent. Mai mulţi eurodeputaţi au exprimat preocupări privind politicile comerciale şi pentru protejarea mediului ale Administraţiei Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *