Donald Trump cere Apple să îşi transfere producţia din China în Statele Unite

Preşedintele american Donald Trump a cerut Apple, sâmbătă, să îşi transfere producţia din China în Statele Unite, reluând vechile critici la adresa producătorului iPhone, pe care îl presează să contribuie la îndeplinirea obiectivului economic al administraţiei sale de a reface industria manufacturieră din SUA, transmite MarketWatch.

Trump a scris sâmbătă, pe Twitter, că dacă Apple vrea să evite tarifele pe produsele sale ar trebui să îşi fabrice dispozitivele în Statele Unite şi nu în China.

”Începeţi acum să construiţi fabrici noi. Interesant!”, a scris Trump în mesajul său.

Limbajul din acest tweet este mai prietenos decât unele mesaje adresate de Trump unor companii ca Ford Motor şi Amazon.com.

Mesajul a fost publicat la o zi după ce Apple a afirmat într-un document depus la Reprezentantul pentru Comerţ al SUA că tarifele propuse de Trump pentru produse chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari ar afecta ceasurile, căştile wireless şi alte produse ale companiei,

Este pentru prima oară când Apple oferă detalii referitoare la pagubele produse de conflictul comercial dintre Statele Unite şi China.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *