Donald Trump foloseşte moartea lui al-Baghdadi într-un clip de campanie

Donald Trump a difuzat un clip de campanie – în care îşi laudă bilanţul şi mai ales eliminarea liderului Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi – în cursul finalei camopinatului profestinist de baseball Major League Baseball (MLB).

”Donald Trump este pe cale să schimbe Washingtonul, creând şase milioane de noi locuri de muncă (…), scăzând imigraţia ilegală la jumate, ştergând SI – califatulor lor (a fost) distrus, şeful lor terorist mort”, se arată în mesajul publicitar difuzat miercuri.

”Însă democraţii preferă să se concentreze asupra ”impeachment”-ului şi unor anchete îndoielnice, ignorând adevărate probleme. Dar asta nu-l opreşte pe Donald Trump. El nu este «Domnul Amabil», însă uneori un Donald Trump este necesar pentru schimbarea lucrurilor la Washington”, se arată în clip.

La cinci săptămâni după ce au decis să se angajeze pe calea ”impeachment”-ului, aleşii democraţi, care deţin controlul în Camera Reprezentanţilor, au audiat 12 oficiali de rang înalt, inclusiv ambasadori şi consilieri de la Casa Albă.

Scopul acestor audieri este să determine dacă Donald Trump a abuzat de puterile sale cu scopul de a obliga Kievul să-i furnizeze informaţii compromiţătoare despre rivalulsău democrat Joe Biden, care l-ar putea înfrunta în alegerile prezidenţiale din 2020.

Democraţii ”nu fac nimic” şi ”nu adoptă nicio lege” pentru că sunt ”obsedaţi de impeachment”, denunţă Trump.

Armata americană a dezvăluit tot miercuri primele imaginii şi înregistrări video de la operaţiunea comandoului său, în Siria, care a condus la moartea liderului Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, altor cinci membri ai grupării jihadiste şi a doi ”copii mici”.

Donald Trump intenţiona să facă publice încă de luni fragmente din înregistrări video ale operaţiunii, pe care a urmărit-o personal, în timp real, de la Casa Albă, prin intermediul unor camere ale membrilor forţelor speciale.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, Pentagonul a difuzat mai multe fotografii şi fragmente video în care apar aproximativ zece militari apropiindu-se, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de incinta complexului în care era ascuns liderul jihadist, într-un sat în nord-vestul Siriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *