Donald Trump se întoarce la New York

Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump intenţionează să se întoarcă la New York în această duminică pentru prima dată de când a părăsit Casa Albă. Potrivit Daily News, Trump va rămâne până marţi în New York, oraşul său natal şi unde încă mai are cea mai mare parte a afacerilor sale.

Canalul WABC a confirmat că Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) va impune măsuri suplimentare de securitate în jurul Trump Tower, clădirea din Manhattan deţinută de magnat şi în care continuă să îşi aibă reşedinţa.

În timpul mandatului săi, Trump şi-a mutat oficial reşedinţa în Florida şi, de când a părăsit Casa Albă, a locuit în acel stat, la Mar-a-Lago, clubul său din Palm Beach.

Republicanul se întoarce în capitala economică a Statelor Unite într-un moment în care mai mulţi procurori din New York îi cercetează afacerile pentru posibile infracţiuni de fraudă.

Procurorul din districtul Manhattan, Cyrus Vance, a obţinut acces la opt ani de declaraţii fiscale şi la alte documente din istoricul fiscal al fostului preşedinte, după ce Curtea Supremă a respins încercările lui Trump de a le păstra secrete.

Ancheta lui Vance este probabil cea mai extinsă şi mai mare neplăcere juridică pentru Trump, care mai are şi alte dosare deschise, cum ar fi o anchetă civilă efectuată de procurorul general al statului New York, Letitia James, cu privire la posibilitatea ca Trump Organization să fi umflat valoarea proprietăţilor pe care mai târziu le-a devalorizat atunci când i-a adus beneficii fiscale.

Trump a afirmat că toate aceste investigaţii din New York, un stat dominat politic de democraţi, fac parte dintr-o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva sa.

Potrivit Daily News, a priori vizita nu ar fi legată de problemele sale judiciare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *