DONALD TRUMP SE VA ÎNTÂLNI CU REGINA MARII BRITANII

Cu ocazia vizitei de lucru de pe 13 iulie din Regatului Unit, Donald Trump urmează să se întâlnească cu Regina Elizabeth a II-a.

Aceasta este prima vizită a lui Trump în Marea Britanie, de la alegerea sa din 2016 ca preşedinte al SUA. Ambasadorul SUA în Marea Britanie, Robert Wood Johnson, a spus că, deşi planurile vizitei nu au fost încă finalizate, ele vor include şi întâlnirea dintre preşedintele american şi Majestatea Sa. „Trebuie să se întâlnească cu şeful statului. (…) Întâlnirea Majestăţii Sale este cel mai important lucru, pentru că este şeful statului, şi mai departe va depinde de ceea ce doreşte să facă preşedintele”, a declarat Johnson.

Guvernul britanic ar putea propune ca Trump să se întâlnească cu Regina Elizabeth a II-a la Castelul Windsor, o reşedinţă regală la vest de Londra, şi nu la Palatul Buckingham, pentru a evita eventualele proteste ce ar putea avea loc în timpul vizitei liderului SUA în Marea Britanie.

De asemenea, este aşteptat ca Trump să aibă o întrevedere şi cu premierul britanic Theresa May, ce ar putea avea loc la Chequers, o reşedinţa de protocol din afara capitalei Marii Britanii.

Pe de altă parte, un militant pro-imigraţie din Camera Lorzilor a declarat: „Cred că Theresa May ar trebui să anuleze vizita lui Trump în Regatul Unit. Trebuie să ne respectăm principiile”.  Această declaraţie a venit în contextul în care preşedintele american a luat măsuri dure în ceea ce priveşte stoparea trecerii ilegale a graniţelor SUA, măsuri ce au dus la despărţirea copiilor de părinţii lor imigranţi.

Miercuri, Donald Trump a revenit asupra deciziei sale şi a semnat un decret care pune capăt despărţirii familiilor de migranţi care au trecut ilegal frontiera cu Mexicul. Donald Trump a acceptat încă din ianuarie 2017 invitaţia reginei Elisabeta a II-a de a efectua o vizită de stat, la vremea respectivă această perspectivă generând controverse în Marea Britanie.

Donald Trump este contestat masiv în Marea Britanie. În 2017, peste 1,8 milioane de britanici au semnat o petiţie prin care se opun unei vizite de stat a lui Donald Trump.

 

Sursa foto: www.recentnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *