Donald Trump spune că a rezolvat din problemele financiare ale NATO

După reuniunea specială din a dua zi a summit-ului NATO, desfășurată cu ușile închise, președintele american, Donald Trump, a anunțat că aliații s-au angajat să majoreze cheltuielile de apărare și că Alianța este acum mult mai puternică decât în urmă cu două zile, înainte de începerea summitului de la Bruxelles, scrie Reuters. Procentul de 2% din PIB cheltuieli alocate NATO va fi atins într-un timp scurt de ani, a adăugat el.

Șeful Casei Albe a afirmat că le-a spus celorlaţi lideri NATO că „ar fi foarte nemulţumit dacă nu-şi sporesc angajamentele într-un mod foarte substanţial. Pentru că Statele Unite plătesc o sumă enormă – probabil 90% din costul NATO”.

Trump a adăugat că „toţi au fost de acord să-şi sporească substanţial angajamentele. Le vor creşte la niveluri la care nu au crezut vreodată. Acum sunt foarte fericiţi”, a conchis Trump.

Trump a fost întrebat de un reporter dacă în opinia sa este posibilă retragerea SUA din NATO fără aprobarea Congresului și a răspun că „ probabil aș putea, dar acest lucru nu este necesar”.

Întrebat dacă Vladimir Putin este o amenințare de securitate pentru Europ, președintele america a răspuns:„ Nu vrem să fie și de aceasta avem NATO și cel mai mare buget pentru Apărare în SUA. Vrem pace în toată lumea, acesta este scopul meu numărul unu”, a subliniat Trump.

Despre liderul de la Kremlin Trump a mai spus că Vladimir Putin „este un competitor. Nu e dușmanul meu. E un prieten? Nu, nu îl știu atât de bine. Sper că ne vom înțelege bine, dar în cele din urmă e un competitor, eu reprezint SUA, el reprezintă Rusia. Nu e o chestiune de dușmani sau prieteni. Sper ca într-o zi să fim prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *